Βίντεο

ΚοινΣΕπ «Μελίτακες», οικολογία κ΄ αυτάρκεια πάνε μαζί

Μελίτακες Φυτεύουν, σέβονται και προστατεύουν την τροφή

Γιορτής Σπόρων και Αυτάρκειας 2018

«Τη μάνα Γη παράπονο πολλές φορές την πιάνει
Γιατί στο διάβα τω καιρώ τσ’ αξίες τση τσι χάνει…»
Σκανδαλάκη Άννα

Σε αυτές τις κληρονομηθείσες αξίες είναι αφιερώθηκε η Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας 2018: στο Νερό ως διαχρονικό αγαθό, πηγή ζωής, συνΥφασμένο με την ελευθερία και την αφθονία και στους Σπόρους, τους διαχρονικούς φορείς Υγείας, Αυτάρκειας και Βιοποικιλότητας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις, οι οποίες διεξήχθησαν, με σκοπό την έκφραση αναγνώρισης κι ευγνωμοσύνης στη Μητέρα Φύση, για τα αγαθά που απλόχερα δωρίζει σε κάθε έμβιο ον.

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε την παρουσία και συμμετοχή των παιδιών, των μελλοντικών κληρονόμων αυτών των φυσικών δώρων.

Το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο Ηράκλειο, αίθουσα Ανδρόγεω, μίλησε ο Νίκος Λυγερός με θέμα «Το Νερό ως Πηγή Ζωής» και ο Δημήτρης Πετράκης με θέμα «Η Ντόπια τροφή ως παράγοντας Υγείας και Μακροζωίας».

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι γλυκές φωνούλες της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, μίλησε ο Γιάννης Μανέτας με θέμα «Γενετικώς Τροποποιημένα φυτά: Τι ακριβώς προσφέρει ο Δρ. Φρανκεστάϊν;» ενώ ο Γεωπόνος-Περιβαλλοντολόγος Γιώργος Βλοντάκης και η Οικοκαλλιεργήτρια Βάσω Παρασύρη παρουσίασαν πρακτικές οικολογικές συμβουλές για την επίλυση θεμάτων λίπανσης, φυτοπροστασίας κ.α.

Συντρόφευσαν μουσικά η Μικτή Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων καθώς και η παρέα παραδοσιακής Μουσικής του Βαγγέλη Παπαδάκη.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο της Βιβλιοθήκης Πύργου με θέμα: «Η γη που μας θρέφει» καθώς και στην αναβίωση παλιών ομαδικών παιχνιδιών, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Αντωνάκη και της Λίλας Εληώτη.

Το μήνυμα της Γιορτής θα απήγγειλε η Μαντιναδολόγος Άννα Σκανδαλάκη.

Συμμετείχαν ομάδες της Κρήτης, οι οποίες δραστηριοποιούνται από την πρωτογενή παραγωγή έως την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Ευχαριστούμε τους τοπικούς φορείς κι όλους τους φίλους για τη θερμή υποστήριξη!